Tulethan päihteettömänä!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Historiikki

Imatran A-Kilta perustettiin vuonna 1979 Tainionkosken työväentalon kahvion tiloihin, josta siirryttiin ns. Vohlosen taloon Tainionkoskelle. 80-luvun puolenvälin paikkeilla Killan toiminta siirtyi Sulattimon kellarikerrokseen, kunnes vuonna 1998 Kilta vuokrasi nykyiset tilat osoitteesta Kauppakatu 9 (ent. Rissasen talo). 

Vuoden 2016 kevään ja kesän vaikeuksien jälkeen toiminta on saatu Killalle myönnettyjen tukien ansiosta vakaalle pohjalle. Tukirahoituksen ansiosta Killan toimintaa voidaan ylläpitää, sekä lisätä kiltalaisille tarjottavia aktiviteetteja.

Toimintaa

Killassa työskentelee kolme kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa henkilöä, jotka vastaavat ruokailun järjestämisestä sekä kiinteistöhuollon tehtävistä. Killan tiloissa toimii myös Eksoten palkkaama kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja.

Kävijöitä

Killan kävijämäärä on ollut tasaista, joskin hieman vähäistä. Kapasiteettia riittäisi enempäänkin. Tiloissa on sauna ja pesuhuone, punttejakin pääsee nostamaan (penkki, ylätalja), mahdollisuus on myös vaatteiden pesuun, autotallin tiloissa on hyvin varustettu nikkarointipaja ja ylimääräistä energiaa pääsee purkamaan vaikka halonhakkuulla.

Palveluja

Killassa on ruokailumahdollisuus maanantaista perjantaihin 10.30 - 11.30 välisenä aikana. Ruokailun hinta on 3 € per annos ja siihen kuuluu lisäksi leipä, voi, mehu tai vesi ja mahdollisesti myös salaatti ja jälkkäri. Kahvia on saatavilla 0,50 € kuppi sekä kahvileipä toisen mokoman 0,50 €. Pyykinpesukerta maksaa 0,80 € per kerta ja saunominen keskiviikkoisin myös 0,80 € per nuppi.